Στην Ελλάδα το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle για αεροναυτική συνεκπαίδευση

Αεροναυτική συνεκπαίδευση με το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» θα έχουν στις 22 και 23 Ιανουαρίου, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.


Το γαλλικό αεροπλανοφόρο, μετά την πρόσφατη απόφαση του Φρ. Ολάντ, να το αποστείλει στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και να εμπλακεί αμέσως σε βομβαρδισμούς εναντίον των  Τζιχαντιστών, περνώντας από τις ελληνικές θάλασσες και για όσο χρόνο θα βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών, θα «προθερμανθεί» συνεκπαιδευόμενο (PASSEX) με μονάδες του Ελληνικού Στόλου και 4-5 Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας, από τις οποίες – ασφαλώς – δύο εξ αυτών θα είναι οι 331 και 332 Μοίρες Παντός Καιρού της 114 Πτέρυγος Μάχης της Τανάφρας, οι οποίες ως γνωστόν επιχειρούν με τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 και Mirage-2000BMG αντιστοίχως.

Tο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» μεταξύ άλλων μεταφέρει τη ναυτική έκδοση του σύγχρονου γαλλικού μαχητικού Rafale-M(arine), σε αποστολές διπλού ρόλου αεροπορικής υπεροχής αλλά και προσβολής επίγειων στόχων, ιπτάμενα ραντάρ τύπου Hawkeye και άλλα πτητικά μέσα.

http://www.defencenet.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.