Στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε το πρωί το θέμα της μη εφαρμογής από την κυβέρνηση των δικαστικών αποφάσεων που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών και των ενστόλων.

Η Επιτροπή συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών και κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταθέσουν τα υπομνήματα τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών πρακτικών.

Στη διάσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών έδωσαν ασαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους τέθηκαν από τους δικαστές.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικων και των ενστόλων, ID: 16097

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Από την πλευρά τους οι  εκπρόσωποι των ενστόλων τάχθηκαν με τις θέσεις των επίμαχων τεσσάρων πρακτικών της Επιτροπής Συμμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης στα επίμαχα τέσσερα πρακτικά του περασμένου Σεπτεμβρίου υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων, ότι το γεγονός πως αποτελούσε αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας η αναδρομική αύξηση των αποδοχών των ενστόλων δεν συνιστά νόμιμο εμπόδιο για την συμμόρφωση προς την επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάλιστα, τόνιζε ότι οι ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις δεν εμποδίζουν την Κυβέρνηση να δρομολογήσει τη διαδικασία της επιστροφής των αποδοχών και την αποκατάσταση του μισθολογίου τους.

Σε περίπτωση διαμόρφωσης νέου μισθολογίου, όπως αναφέρεται στα πρακτικά, οι αποδοχές των στρατιωτικών και των υπαλλήλων των Σωμάτων δεν μπορεί να είναι κατώτερες εκείνων που είχαν διαμορφωθεί πριν την εφαρμογή του μνημονιακού νόμου 4093/2012, με τον οποίο μειώθηκαν οι αποδοχές των ενστόλων. Και αυτό γιατί τότε «ισοδυναμεί με παραβίαση του δεδικασμένου».

http://www.zougla.gr/