Του Σγου (Ι) Βασιλάκη Εμμ.
Διασκευή από το FWS BULLETIN

Ένας FIGHTER PILOT  είναι περίπου ένα φαινόμενο. Του αρέσει να πετά (μόνο πολεμικό τύπο) ιδιαίτερα βολές, ακροβατικά, ACM, και ανταλλαγή Σμηνών (σε άλλες χώρες). Έχει ορισμένες παράξενες αντιλήψεις για τις μπότες του (όσο πιο αγυάλιστες τόσο το καλύτερο), για τα τσιγάρα του (όσο πιο πολύ χρυσάφι χρώμα στο πακέτο και το φίλτρο τόσο το καλύτερο), και μια μοναδική ικανότητα να χάνει αναπτήρες (κατά προτίμηση χρυσούς) και γυαλιά.

Το είδος αυτό του ανθρώπου βρίσκεται συνήθως μέσα σε σπορ αυτοκίνητα, σε πάρτη η σε κάποια γωνία της λέσχης κρυμμένος πίσω από τα σκούρα γυαλιά του. Συνήθως μιλά για αεροπλάνα, γυναίκες και αυτοκίνητα ενώ για διασκέδαση μπορεί να πυροδοτήσει όλες τις φωτοβολίδες του contact car η να ενεργοποιήσει το crash alarm από τον πύργο Ελέγχου.

Νοιώθει μια ιδιαίτερη έντονη αποστροφή για τα καθήκοντα του contact car, τον ΠΕΠ, τους μακροχρόνιους συναγερμούς, τα μεταφορικά α/φη, τους παγωμένους γυαλιστερούς διαδρόμους, το νερό (εκτός αν είναι παγωμένο και περιβάλλεται από WHISKY) και τις διαδικασίες της Π.Δ.Ο (ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί θα πρέπει να κατεβαίνει πηγαίνοντας πέρα δόθε, αφού μπορεί να κατέβει σε ευθεία).

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Τι είναι ένας FIGHTER PILOT, ID: 16367

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Προτιμά να έχει εχθρικό σμήνος πίσω του παρά να τον δουν να σπρώχνει παιδικό καροτσάκι στο δρόμο, η να κρατά ομπρέλα στη βροχή, ενώ το μόνιμο του άγχος είναι η μέρα που θα τον εγκαταστήσουν πίσω από ένα γραφείο να μουτζουρώνει χαρτιά.

Ένας FIGHTER PILOTείναι κάτι σύνθετο. Έχει τα νεύρα ενός ρομπότ, μια αυθάδεια που πηγάζει από την σιγουριά το, την εκρηκτικότητα μιας βόμβας,  και την φαντασία ενός συγγραφέα βιβλίον επιστημονικής φαντασίας. Φοράει πάντα το μεγαλύτερο (η το πιο πολύπλοκο) ρολόι και σχεδόν πάντα, την ημέρα της μισθοδοσίας, ο φάκελος του περιέχει μόνο τις αποδείξεις από προκαταβολές.

Όταν θέλει να εντυπωσιάσει γίνεται άγριος, βάναυσος και σαδιστής, σα να προσπαθεί να καταστρέψει τον κόσμο και τον εαυτό του μαζί. (Μερικές φορές το καταφέρνει).

Είναι το είδος του ανθρώπου που μπορεί να ανακατεύει με επιτυχία μέσα στις τσέπες της φόρμας του CHECK LIST, χάρτες, ανοιχτήρι για κονσέρβες, βίπερ, μαχαίρι, φωτοβολίδες,   ασπιρίνες, τσιγάρα, φακός, ναύλον, ιμάντες, μαντίλι, αναπτήρα, μολύβια, γάντια, πορτοφόλι, κωδικοποιημένα τηλέφωνα, κλειδιά, το ωροσκόπιο του, αλυσιδίτσες, χαρτομάντιλα και ένα πλήθος αλλά ετερόκλιτα αντικείμενα απροσδιόριστου αριθμού και χρησιμότητας.

Συνήθως δεν του αρέσει ο γάμος και αργεί να παντρευτεί. Όταν όμως το  κάνει είναι καλός και υπομονετικός με τη γυναίκα του, ενώ σαν πατέρας είναι σκληρός αλλά και τρυφερός, προστατευτικός αλλά και πολύ περήφανος για το μελλοντικό του FIGHTERPILOT (πράγμα που δεν παραδέχεται και δεν το δείχνει ποτέ δημόσια).

Στον αέρα είναι μία ψυχρή υπολογιστική μηχανή που λειτουργεί συνεχώς στο 100% και εμπνέει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης σε όλους τους γύρω τους. Η φωνή του σκληρή και ψυχρή σαν ατσάλι (ένα σταθερό χαρακτηριστικό του, άσχετα με το τι νοιώθει μέσα του).

Στη διάρκεια της αποστολής γίνεται περίπου ένα τέρας. Σαρώνει συνέχεια το χώρο με τα μάτια ενός γερακιού, έχει της αντιδράσεις μιας τίγρης, τα ένστικτά ενός μπαρακούντα, την πονηριά μιας αλεπούς και την μοναδική ικανότητα να γυρίζει το κεφάλι του 360 μοίρες γύρο από όλους τους άξονες. Προσεγγίζοντας το στόχο κάθε κύτταρο του κορμιού του ενσωματώνετε στο οπλικό σύστημα του αεροπλάνου και η καταστροφή είναι τόσο και ακριβής όσο μια μαθηματική εξίσωση.

Το ατσάλι και η φωτιά εκτονώνουν την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που τον περιβάλει και αστραπιαία περνούν, χωρίς λύπη, από το μυαλό του η προσωπικές του στιγμές μπροστά στον έσχατο κίνδυνο, για να τις διαδεχθούν η ικανοποίηση και η σιγουριά μετά την αποφυγή του.

Μετά την αποστολή είναι κουρασμένος, διψασμένος, ιδρωμένος και μια μυρουδιά κηροζίνης συνοδεύει το πέρασμά του. Περνά σέρνοντας τα πόδια του προς την καντίνα για ένα δροσερό ποτό, ενώ το κουρασμένο του χαμόγελο της ικανοποίησης, πλαισιωμένο από τα κόκκινα σημάδια της μάσκας στη  μύτη του και τα κολλημένα από τον ιδρώτα μαλλιά στο μέτωπο, του είναι μια παράξενη σχεδόν απόκοσμη γοητεία.

Ένας FIGHTER PILOT είναι κάτι μαγικό. Μερικές φορές είναι νέος, μερικές φορές λιγότερο νέος. Ένας πρόωρος σοφός . Ένας άνθρωπος που μπορεί να ελέγχει τον φόβο του και να τον μετατρέπει σε κουράγιο που διαρκεί.

Κινείται μεταξύ παιχνιδιού και επαγγελματισμού γνωρίζοντας πως είναι παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιδέας αυτής που ΄’εγεται πολεμική Αεροπορία.

Με την μανέτα στο αριστερό του χέρι και το χειριστήριο στο δεξί, ταυτισμένος με μια πολεμική μηχανή δισεκατομμυρίων είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει το μέγιστο, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.