Τη σύλληψη του πιλότου του ελληνικού Μιράζ 2000 που η Τουρκία ισχυρίζεται πλέον επίσημα ότι κατέρριψε τουρκικό F-16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 ανοιχτά της Χίου,ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας του Τούρκου κυβερνήτη του μαχητικού που σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο του πήρε φωτιά και έπεσε κατά την διάρκεια αερομαχίας με το ελληνικό αναχαιτιστικό.

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οικογένειας του πιλότου Να’ί’λ Ερντογάν, κ. Μεχμέτ Εμίν Κελές, δήλωσε ότι επιθυμεί να εκδοθεί απόφαση σύλληψης για τον Έλληνα πιλότο ( Σ.Σ. αναφέρει το όνομά του ), αλλά και τους Έλληνες στρατιωτικούς αρμοδίους της εποχής- δηλαδή προφανώς την ηγεσία του ΓΕΑ, τον διοικητή της αεροπορικής βάσης που ανήκε το αεροσκάφος κλπ.. Να σημειωθεί ότι η σωρός του πιλότου, παρά τις έρευνες που έγιναν και τότε και σχετικά πρόσφατα δεν έχει βρεθεί – ούτε και συντρίμμια του F-16 έχουν βρεθεί και ανασυρθεί.

Ο δικηγόρος κ. Κελές υποστηρίζει ότι η θέση του στηρίζεται στο ότι τέσσερα χρόνια μετά το δυστύχημα, ένα ελληνικό περιοδικό, κυκλοφόρησε με άρθρο το οποίο έφερε τον τίτλο ”Η Ελλάδα κατέρριψε τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος”

Το θέμα παρουσιάζεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Yeni Akit με τίτλο «Αίτημα για σύλληψη του Έλληνα πιλότου και των διοικητών».Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης ενδέχεται να τεθεί θέμα υποβολής αιτήματος αποζημίωσης από την ελληνική κυβέρνηση- άλλωστε με αυτή την διάσταση έχει ξανακάνει την εμφανή την παρουσία του ο δικηγόρος της οικογένειας…

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Ζητάνε να συλληφθούν στελέχη της ΠΑ "Μας ζητάνε και τα ρέστα τώρα", ID: 16550

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Ίσως να δείχνει ότι η υπόθεση εντάσσεται σε κινήσεις κάποιων που επιδιώκουν  η Τουρκία να κλιμακώσει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα τις προάλλες η τουρκική κυβέρνηση, για πρώτη φορά επισήμως, όπως ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Haberturk, απάντησε στην Βουλή ότι το  το τουρκικό F- 16 που έπεσε κατά την διάρκεια αερομαχίας με ελληνικόMirage-2000EGM , πριν από 18 χρόνια,  είχε δήθεν καταρριφθεί από ελληνικό α/φος

Μάλιστα η εφημερίδα είχε την πληροφορία ότι ο νομικός αγώνας για τον πιλότο του F-16 Nail Erdoğan  αλλάζει  κατεύθυνση και ότι η Εισαγγελία της Τουρκίας , ετοιμάζεται να ξεκινήσει δίκη κατά των Ελλήνων αρμοδίων,  όπως έγινε και στην περίπτωση της υπόθεσης του τουρκικού πλοίου ανθρωπιστικής βοήθειας ”Mavi Marmara” που χτυπήθηκε από ισραηλινούς κομάντος.

Να σημειωθεί ότι παλιότερα στον  τουρκικό τύπο έχει γραφεί  ότι η οικογένεια  Ερντογάν προσέφυγε  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΑΔΑΔ) εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης με αγωγή αποζημίωσης 625.000 ευρώ κλπ κλπ.- ωστόσο ελληνικές πηγές δεν έχουν επιβεβαιώσει  κάτι τέτοιο.