Η ΟΝΕΧ ανέλαβε την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εφοδιασμό της Πολεμικής Αεροπορίας με λιπαντικά τύπου W100, παραγόμενα από την εταιρεία Shell Aviation, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες συντήρησης των αεροσκαφών τύπου PZL M-18B.
Τα εν λόγω λιπαντικά παραδόθηκαν στην 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στο Τατόι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (στις αρχές Νοεμβρίου).

Το αεροσκάφος PZL-Mielec M-18 Dromander είναι μονοκινητήριο αεροσκάφος αεροψεκασμού και αεροπυρόσβεσης και κατασκευάστηκε στην Πολωνία από την PZL-Mielec, με τη βοήθεια της Αμερικανικής Rockwell International. To M-18 Dromader χρησιμοποιείται από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τις 351 Μοίρα Αεροπορικών Εφαρμογών και 359 ΜΑΕΔΥ στο Τατόι, με έδρα την 112 Πτέρυγα Μάχης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Σήμερα, ο ρόλος του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους έχει επικεντρωθεί στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Είναι δε κατάλληλο για τη μορφολογία του ελληνικού εδάφους, καθώς μπορεί να προσεγγίσει δύσβατες ορεινές εκτάσεις και περιοχές με κλίσεις έως και 60%.
Η ΟΝΕΧ προσθέτει άλλη μια σημαντική συνεργασία στο ενεργητικό της και αποδεικνύει εμπράκτως τις δυνατότητες υποστήριξης και λύσεων που διαθέτει, αλλά και την εμπειρία της στο χώρο της Άμυνας και της πολιτικής προστασίας, καθώς και της ικανότητας της να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του Σώματος.  

Λίγα λόγια για την ΟΝΕX
Η ΟΝΕΧ αποτελεί έναν πολυεθνικό τεχνολογικό και επενδυτικό Όμιλο με διεθνή παρουσία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Από την ίδρυσή της το 2004, η εταιρεία υλοποιεί επιτυχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έργα που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη πολυπλοκότητα και υψηλές απαιτήσεις, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους ακόλουθους τομείς:
•              Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
•              Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων
•              Αεροπορικής Υποστήριξης
•              Νανοτεχνολογίας & Τεχνολογίας Υλικών
•              Ιχθυοκαλλιεργειών
Διαθέτοντας έμπειρο και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, έχοντας δημιουργήσει ένα δίκτυο κορυφαίων συνεργασιών με τους μεγαλύτερους και γνωστότερους διεθνείς κατασκευαστικούς οίκους παγκοσμίως και υιοθετώντας τεχνολογίες αιχμής, η ΟΝΕΧ έχει κατακτήσει την κορυφή του κλάδου της και ικανοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αυξημένες και συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της.
Η εταιρεία έχει αναπτύξει έντονη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής σε στρατηγικούς τομείς, συνάπτοντας  συνεργασίες με επενδυτές υψηλής προστιθέμενης αξίας για την προώθηση καινοτόμων επενδύσεων.

http://kranosgr.blogspot.gr/