Ο Δαίδαλος τιμά την πόλη της Λάρισας, μόνο αυτός ο τίτλος του αρμόζει. Ας δούμε λοιπόν λίγο την ιστορία του Demo Team “Δαίδαλος” μιας και σπάνια τα μέσα ενημέρωσης την προβάλουν, αδίκως .

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A δημιουργήθηκε το 2005 στo πλαίσιο της πρώτης Διεθνούς Αεροπορικής Επίδειξης «Αρχάγγελος», συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των ακροβατικών σμηνών της ΠΑ: «Καρέ των Άσσων», «Acro Team», «Ελληνική Φλόγα», «Νέα Ελληνική Φλόγα» και μετά από απουσία από τους Ελληνικούς ουρανούς για διάστημα σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών.

    Μετά από συνεννοήσεις με την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία αφίχθηκαν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, δύο Αμερικανοί εκπαιδευτές, ο Σμηναγός Jeff Stift εκπαιδευτής της Ομάδας Επιδείξεων της Δυτικής Ακτής-West Coast Demo Team και ο Σμηναγός Eric Mc Umber Αξιωματικός Παρατηρητής Ασφάλειας Πτήσεων-Εδάφους της Ομάδας Επιδείξεων της Ανατολικής Ακτής- East Coast Demo Team της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

    Συνολικά εκπαιδεύτηκαν πέντε Ιπτάμενοι Αξιωματικοί προερχόμενοι από την 361 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος. Οι δύο Ιπτάμενοι που επιλέχθηκαν για την εκτέλεση του πτητικού προγράμματος επίδειξης ήταν ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Χριστόπουλος και ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Μαλαπάνης.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Ο Δαίδαλος τιμά την πόλη της Λάρισας, ID: 17539

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

    Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου 2005, ολοκληρώθηκε στις 16 Αυγούστου 2005 και περιλάμβανε 18 πτήσεις Συγκυβέρνησης και 12 πτήσεις Μόνος ενώ το σύνολο ωρών που απαιτήθηκαν ήταν 20,8 ώρες.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου του 2005 η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια αεροπορική επίδειξη στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στο αεροδρόμιο Τανάγρας, στη Διεθνή Αεροπορική Επίδειξη «Αρχάγγελος», στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τους Προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ευχαριστούμε που μας δίνεις την χαρά να σε βλέπουμε και να σε απολαμβάνουμε.