Να κλείσει τις εκκρεμότητες που αφορούν τη διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων προτού αναλάβει τα καθήκοντα του επιτρόπου θέλει ο υπουργός Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Ετσι, μέσα στον Σεπτέμβριο, το ΥΕΘΑ θα προωθήσει διαγωνισμούς που αφορούν τις συμβάσεις παρακολούθησης και υποστήριξης (Follow & Support) σχετικά με τα ελικόπτερα Super Puma, αλλά και τα μεταφορικά αεροσκάφη τύπου C-27J. Ειδικά για τα 4 αεροσκάφη C-27J, που αγοράστηκαν χωρίς ανταλλακτικά και ήταν καθηλωμένα στο έδαφος, η σύμβαση FOS έρχεται σε συνέχεια της οριστικής διευθέτησης του διαφοράς με την κατασκευάστρια εταιρεία, την ιταλική Alenia. Για τους διαγωνισμούς αυτούς είναι πιθανόν ο κ. Αβραμόπουλος να ζητήσει την έγκριση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, όπως έκανε και με τα υποπρογράμματα που πέρασε στο τέλος Ιουλίου, μεταξύ άλλων για τα αεροσκάφη αεροναυτικής συνεργασίας P-3B Orion και τις φρεγάτες MEKO.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΕΘΑ, η πολιτική ηγεσία έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι μέσα στον Σεπτέμβριο οι αρμόδιες επιτροπές του ΓΕΑ θα έχουν έτοιμο τον φάκελο με τις απαιτήσεις της Π.Α. για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16. Οι απαιτήσεις αυτές, που αφορούν κυρίως την επαύξηση των δυνατοτήτων του λογισμικού των αεροσκαφών αλλά και δομικές βελτιώσεις, έπρεπε να είχαν υποβληθεί πριν από μήνες, καθυστέρησαν όμως αδικαιολόγητα. Το ΥΕΘΑ θέλει τις απαιτήσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε να τις προωθήσει άμεσα στους Αμερικανούς, στο πλαίσιο της συμφωνίας (FSM Foreign Military Support) που έχει η Ελλάδα με το αμερικανικό Δημόσιο.

http://limitofadvance.wordpress.com/