Ένα σημαντικό πακέτο εξοπλιστικών προγραμμάτων – το πιο σημαντικό μετά το 2003 – πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής στις 30 Ιουνίου συνολικού ύψους περί το 1 δισ. ευρώ δύο από αυτά τα προγράμματα αφορούν την ΠΑ.

-Σπουδαίο πρόγραμμα χαρακτηρίζεται το ανάθεσης της σύμβασης υποστήριξης των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-6A Texan II. Επιτέλους, μετά από 17 χρόνια από την απόφαση που οδήγησε στην προμήθειά τους θα υπογραφεί για τα αεροσκάφη μία FOS για συνολική δαπάνη 50 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Αυτά ήταν τα καλά νέα. Τα κακά: Η FOS αφορά μόνο τα 18 από τα συνολικά 45 αεροσκάφη. Τόσα λέει η Αεροπορία ότι χρειάζεται για να εκπαιδεύει τις σειρές των πιλότων τα επόμενα χρόνια. Γιατί μόνο τόσα λίγα; Γιατί δεν υπάρχουν πλέον πολλοί εκπαιδευόμενοι. Λιγότερα αεροσκάφη, λιγότεροι πιλότοι.

Κάπου 200 θα είναι τα μαχητικά της ΠΑ που θα μείνουν σε ενεργό υπηρεσία τα επόμενα χρόνια Κονδύλια δεν υπάρχουν για τα υπόλοιπα Texan. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρεθούν, γιατί φαίνεται ότι στα 25 που δεν θα υποστηριχθούν είναι και αυτά με τον εξοπλισμό ελαφράς υποστήριξης (σκοπευτικό και ατρακτίδιο πυροβόλου) τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά για την αναχαίτιση των τουρκικών ελικοφόρων CN-235.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: T-6 Τexan και C-130 οι προτεραιότητες για την ΠΑ από το "Πακέτο" 1 δισ" για της ΕΔ, ID: 19991

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

– Επίσης Θα ζητηθεί έγκριση δαπάνης για FOS των C-130.