30/6/1922 – Αεροσκάφος και Β’ Μοίρας Αεροπλάνων, πετώντας πάνω από το τουρκικό αεροδρόμιο Εμπίρκιοϊ, έρριψε επιστολή η οποία περιείχε πληροφορίες για την αιχμαλωσία των δύο Τούρκων αεροπόρων που είχαν συλληφθεί στις 25 Ιουνίου 1922, καθώς και τη μεταγωγή τους στη Σμύρνη, κατόπιν επιθυμίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πτήση πάνω από το αεροδρόμιο το ελληνικό αεροσκάφος δέχθηκε βολές εχθρικού πυροβολικού.

30/6/1921 – Τις πρωϊνές ώρες αεροπόροι της Ναυτικής Αεροπορίας, εκτελώντας αντιαεροπορική περιπολία, ανέφεραν ότι το Αφιόν Καραχισάρ καταλήφθηκε από τα ελληνικά στρατεύματα. Για επιβεβαίωση της πληροφορίας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε και άλλη αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας όμως διαπιστώθηκε ότι ο Ελληνικός Στρατός τότε εισερχόταν στην πόλη του Αφιόν Καραχισάρ. Τα στρατεύματα δηλαδή που είχαν παρατηρηθεί το πρωΐ ήταν τουρκικά και για παραπλάνηση είχαν δείξει τα ελληνικά σήματα αναγνώρισης. Κατόπιν αυτού οι αεροπόροι επιδόθηκαν στο βομβαρδισμό των Τούρκων που υποχωρούσαν. Στο σημείο αυτό το ελληνικό αεροσκάφος, χτυπημένο από εχθρικό βλήμα, κατέπεσε από ύψος 50 μέτρων και καταστράφηκε. Οι αεροπόροι τραυματισμένοι παρελήφθησαν από Έλληνες ιππείς.

30/6/1912 – Ο αεροπόρος Υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος με το μετασκευασμένο από τον ίδιο υδροπλάνο Henry Farman “Δαίδαλος”, στο πλαίσιο των δοκιμών, πραγματοποίησε πτήση από το Φάληρο στην Ύδρα, την οποία παρακολούθησε το αντιτορπιλικό “Νίκη”. Κατά την επιστροφή στο Φάληρο κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας υδροπλάνου (110 χλμ/ώρα), παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

www.haf.gr