25/6/1941 – Η 13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού (13η ΜΕΒ), η πρώτη μάχιμη μονάδα της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας που συγκροτήθηκε στη Μέση Ανατολή, έλαβε εντολή να εκτελέσει την πρώτη της αποστολή. Αεροσκάφος Avro Anson της Μοίρας πραγματοποίησε από ύψος 5.500 μέτρων εικονικό βομβαρδισμό του λιμανιού της Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τη Διοίκηση Αεράμυνας του Δέλτα του Νείλου, για να διαπιστωθεί η επάρκεια των ραντάρ αεράμυνας και η ετοιμότητα των αεροπλάνων αναχαίτισης.

25/6/1922 – Εχθρικό αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε αναγνώριση, κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης κοντά στο Εσκί Σεχήρ και το πλήρωμά του αιχμαλωτίστηκε από ελληνική περίπολο.

25/6/1920 – Άρχισε η δράση της Ελληνικής Αεροπορίας στον τομέα Προύσας – Μουδανιών. Αεροσκάφος Β.Ε. της Ναυτικής Αεροπορίας, με χειριστή τον Σημαιοφόρο Αλέξανδρο Βελούδιο και παρατηρητή τον Υπολοχαγό Αθανάσιο Κολιαλέξη, απογειώθηκε από τον Πάνορμο και πραγματοποίησε επιτυχή αναγνωριστική αποστολή στον παραπάνω τομέα. Το πλήρωμα του αεροσκάφους, αναγνώρισε τα στρατεύματα της Ελληνικής Μεραρχίας Αρχιπελάγους που προέλαυναν προς την Προύσα και παρακολούθησε τη θριαμβευτική είσοδο της κεντρικής φάλαγγας της Μεραρχίας στην πόλη «εν μέσω ενθουσιωδών εκδηλώσεων των εκεί διαβιούντων Ελλήνων». Για την παράτολμη αυτή αποστολή το Γενικό Στρατηγείο απένειμε στο πλήρωμα του αεροσκάφους τον Πολεμικό Σταυρό Γ’ Τάξεως.

www.haf.gr