Η Τουρκία αποφάσισε να παραγγείλει δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 της εταιρείας Lockheed Martin Corp, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Θα είναι η πρώτη παραγγελία που γίνεται στο πλαίσιο του σχεδίου της Τουρκίας, το οποίο έχει προαναγγελθεί, για την αγορά 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αναμενόταν να αρχίσει το ερχόμενο έτος.


Στην ανακοίνωση, η Τουρκία επισημαίνει ότι η δέσμευσή της στο πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter (JSF) “συνεχίζει να είναι ισχυρή όπως πάντα”. “Στο πλαίσιο αυτό, η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην πρόβλεψή της για την απόκτηση 100 F-35 αεροσκαφών όπως προγραμματιζόταν και είχε ανακοινωθεί προηγουμένως”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η παραγγελία για τα δύο πρώτα μαχητικά του τύπου που αναμένοντε να φτάσουν στις τάξεις της ΤΗΚ από το 2017 θα κοστίσει λίγο παραπάνω από 400εκ.δολάρια.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Κίνδυνος ανατροπής στο Αιγαίο: Παραγγέλθηκαν τα 2 πρώτα τουρκικά F-35 JSF, ID: 21453

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η επιχειρησιακή ένταξη της πρώτης μοίρας δεν πρόκειται να γίνει πριν το 2020 αλλά η δική μας ΠΑ θα πρέπει να ενισχύσει τις δυνάμεις της αν θέλει να διατηρήσει το Αιγαίο στα χέρια της και ως πρώτο μέτρο θα μπορούσε να εντάξη σε υπηρεσία μια σειρά νέων αντιαεροπορικών συστημάτων ικανών να “βλέπουν” αεροσκάφη της κατηγορίας stealth  και αυτό είνα ικάτι που μόνο η ρωσική αμυντική βιομηχανία μπορεί να προσφέρει.

Πηγή:http://www.defencenet.gr/