Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στον Αιγαίο . Μεγάλη Εβδομάδα και κάνει ότι μπορεί για να προκαλέσει μια βεβιασμένη αντίδραση της Αθήνας . Η αποστολή πλοίων για να εντοπίσουν το F – 16 που έπεσε στην Χίο το 1996 (!!!) είναι ενδεικτική των προθέσεών της. Η ακραία συμπεριφορά των πιλότων της χθες στο Αιγαίο που οδήγησε σε σκληρές αερομαχίες είναι ένα ακόμη στοιχείο .

Η προκλητικότητα της Τουρκίας εδώ και μήνες προβληματίζει τα Γενικά Επιτελεία .

Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Η Άγκυρα “ψάχνεται” για φασαρία, αλλά αυτή είναι στριμωγμένη στη γωνία όχι εμείς. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να συρθεί σε μια κρίση χωρίς να το έχει επιλέξει. Οι ανόητοι πατριδοκάπηλοι σαν κι αυτούς που πετάνε …γουρουνοκεφαλές σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων και άλλους “εθνικιστικές κουτσαβάκηδες” πρέπει άμεσα να “μαζευτούν”. Εξυπηρετούν μόνο τους “απέναντι”.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει εδώ και πολύ καιρό τα ανησυχητικά μηνύματα. Ελπίζουμε ότι τα έχουν κατανοήσει και στην κυβέρνηση αν και η πολιτική της στον χώρο του στρατεύματος δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Πάσχα στο cocpit! Σε ετοιμότητα για τις τουρκικές προκλήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ID: 21745

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Το βέβαιο είναι ότι το φετεινό Πάσχα πολλοί στρατιωτικοί θα το περάσουν μάλλον σε συνθήκες επιφυλακής . Δεν θα είναι η πρώτη φορά που τέτοιες μέρες οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν . Και όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα δείχνουν ότι κάτι “παίζεται” στο Αιγαίο.

Πηγή: http://www.onalert.gr