Σκληρές αερομαχίες είχαμε σήμερα μετά από πολύν καιρό στο Αιγαίο όταν τέσσερε οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16C από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ εισέβαλλαν στο Αιγαίο βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης και ενεπλάκησαν σε δύο περιπτώσεις με ισάριθμα ελληνικά F-16C που είχαν απογειωθεί δύο από την Λύμνο και δύο απ΄πο την Σκύρο.

Η αερομαχία ήταν τόσο σκληρή και παρατεταμένη που κάποια στιγμή δόθηκε εντολή για απογείωση επιπλέον ελληνικών μαχητικών, αλλά τα τουρκικά απεμπλάκησαν και επέστρεψαν στην βάση τους.

Τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά (εξίσου σπάνιο να είναι όλα οπλισμένα) μπήκαν στο αιγαίο από την περιοχή της Ζουράφας (Λαδόξερα) κατάβηκαν βόρεια της Λήμνου, πέρασαν νότια της Λύμνου, έκαναν τον γύρο της Λέσβου καταδιωκόμενα από τα ελληνικά μαχητικά και εν συνεχεία αποχώρησαν.

ΟΙ πρώη αερομαχία έγινε βόρεια της Σαμαθράκης και η δεύτερη δυτικά-νοτιοδυτικά της Λήμνου. Συνολικά είχαμε 3 παραβιάσεις και 3 παραβάσεις του FIR. Υπήρχε και ένα τουρκικό ελικόπτερο που έκανε “τα δικά του” στην περιοχή.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο μετά από πολύ καιρό - 4 F-16 της ΠΑ καταδίωξαν 4 F-16 της ΤΗΚ, ID: 21773

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η πρόκληση είναι σοβαρότατη και γίνεται σε μία ημέρα που έχει ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/