Σε μια πανέμορφη αλκυονίδα μέρα, τα πληρώματα της ιστορικής 494ης Μοίρας Μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ξεκίνησαν με την πρώτη πλήρη εβδομάδα κατάρτισης σε συνεργασία με τα πληρώματα των ελίτ σχηματισμών της 340Μ και 343Μ της Πολεμικής Αεροπορίας στον κόλπο της Σούδας.

Για το σκοπό της εξάσκησης, και όπως «η αρετή επιτυγχάνεται με μόχθους», τα αεροδρόμια στην Κρήτη φιλοξενούν για ένα δεκαπενθήμερο συνολικά 12 F-15E Strike Eagle των «Panthers» που προέρχονται από την αεροπορική βάση RAF Lakenheath στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η 340Μ είναι ένας ελίτ σχηματισμός της ΠΑ σε καθήκοντα βομβαρδισμού ακριβείας, με δευτερεύοντα ρόλο την αναχαίτιση, ενώ η 343Μ ειδικεύεται εκτός από την αναχαίτιση στο δύσκολο έργο της καταστολής της εχθρικής αεράμυνας – με ειδικά προς τούτο όπλα. Έτσι, όπως καταλαβαίνετε, αυτές οι δύο μονάδες έχουν ως κύρια αποστολή την διεξαγωγή επιθετικών αεροπορικών επιχειρήσεων – στον ευρύτερο γεωστρατηγικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Λόγω της απειλής που έχει η χώρα μας οι ετοιμότητες απ’ το αεροδρόμιο της Σούδας παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα – ζεύγη αεροσκαφών και ετοιμότητα των 5, των 15, των 30 ή των 60 λεπτών.

Πηγή: fox2magazine