Ποιοι “ψηφίζουν” να μείνει ο Κωσταράκος Α/ΓΕΕΘΑ – Το μεγάλο παρασκήνιο των κρίσεων

“Παιχνίδι” σε πολλά επίπεδα γίνεται για τις κρίσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Πρωταγωνιστής ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος αφού όλα τα σενάρια ξεκινούν και τελειώνουν απ΄ αυτόν και την παραμονή του ή την αποχώρησή του.

Ποιοι “ψηφίζουν” ναι στη παραμονή Κωσταράκου;

•Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος προσπαθεί να πείσει το Μαξίμου και τον Σαμαρά ότι είναι καλύτερα να μην γίνουν τώρα οι κρίσεις αλλά μετά από την ολοκλήρωση της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ. Να πάνε δηλαδή τον Αύγουστο . Ο Βενιζέλος έχει θετική άποψη για τον Κωσταράκο και εκτιμά τη συνεργασία του στα δύσκολα οικονομικά θέματα.

Ο Σαμαράς δεν έχει πειστεί ακόμη, αλλά πολλοί συνεργάτες του κινούνται ήδη στην γραμμή Βενιζέλου.

•Ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, έχει επίσης θετική άποψη για τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ και εμφανίζεται κι αυτός υπέρμαχος της παραμονής του “τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο και βλέπουμε” . Βενιζέλο – Οικονόμου και Κωσταράκο τους συνδέει επίσης και η καταγωγή. Και οι τρεις από Θεσσαλονίκη είναι. Έχει κι αυτό τη σημασία του. Και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ αναγνωρίζει τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κωσταράκος με τα οικονομικά και θεωρεί ότι ήταν καλός “χειριστής”.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου – Οικονόμου; Θα υπάρξουν αλλαγές σε δύο Γενικά Επιτελεία. Στο ΓΕΣ αντιστράτηγος Τσέλιος θα παραδώσει στον Μανωλά και στο ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Τουρνάς στον Βαϊτση του ΑΤΑ.

Τι λέει ο Αβραμόπουλος για όλα αυτά; Δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και προσπαθεί όπως σ΄ όλα να διατηρήσει ισορροπίες . Δεν θα είναι εύκολο.

Πηγή: http://national-pride.org

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.