Γιατί δεν πήραμε F – 15 το 1999 και προτιμήσαμε τα F – 16; Οι φήμες πολλές. Ο Κάντας στην κατάθεσή του είπε αλήθειες. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος “ψήφιζε” F – 15. Και μέχρι και ώρες πριν από την τελική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου θα λαμβάνονταν η οριστική απόφαση όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα επέλεγε ένα αεροσκάφος που θα εξυπηρετούσε -τότε- και την υποστήριξη του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος – Κύπρου.

Λέγεται ότι ακόμη και την ώρα που οι υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έμπαιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων ήξεραν ότι “αποφασίζουμε F – 15”.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους αιφνιδίασε όλους όταν μπηκε στην αίθουσα και μίλησε για F – 16. Το οποίο και τελικά αγοράσαμε.

Η μία εκδοχή λέει ότι ο Σημίτης είχε ενημερωθεί για “παιχνίδι” του Άκη,το οποιο θέλησε να “χαλάσει”. Ήταν το μόνο για το οποίο είχε ενημερωθεί ; Κι αφού το “χάλασε” γιατί επέτρεψε να αγοράσουμε F – 16 χωρίς κινητήρες, ώστε να γίνει νέο “παιχνίδι” του συστήματος Άκη;

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Πως τα F - 15 έγιναν F - 16 τη τελευταία στιγμή - Γιατί άλλαξε γνώμη ο Σημίτης, ID: 23396

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η άλλη εκδοχή η “αεροπορική” λέει ότι η Ελλάδα είχε ενημερωθεί για τις τουρκικές απειλές που μας είχαν μεταφερθεί μέσω ΗΠΑ . Ο υπαρχηγός των τουρκικων ΕΔ στρατηγός Μπιρ φέρεται να είχε πει στους αμερικανούς ότι θα προκαλούσαν κρίση στο Αιγαίο , αν η ελληνική ΠΑ εξοπλιζόταν με F -15. Οι πληροφορίες αυτές λένε ήταν αρκετές για να πείσουν το Σημίτη να προσθέσει …ένα νουμερο και από F – 15 να πάμε στο F – 16.

Πηγή: http://www.onalert.gr