Λίγες ημέρες μετά την πρώτη επιτυχημένη βολή των S-300 PMU1 από το Πεδίο Βολής της Κρήτης οι Τούρκοι αρχίζουν και συνειδητοποιούν ποιο πραγματικά όπλο έχουν απέναντι τους, ενώ εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας που θέλει την Μόσχα να συνδράμει στην προστασία των νησιών του Αιγαίου αν υπάρχει απειλή.

Δεν είναι τυχαίες οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των Τούρκων, όπως και η καθυστέρηση στα δημοσιεύματα. Πήραν την ενημέρωση από τους αντιπροσώπους τους που παρακολούθησαν τη βολή των S-300 από το Πεδίο Βολής της Κρήτης και προφανώς έμειναν… άφωνοι.

Γιατί άλλο να το ξέρεις θεωρητικά και άλλο να το βλέπεις στην πράξη. Μέσα σε 6 sec από την εκτόξευση του ο πύραυλος είχε εντοπίσει το στόχο και τον είχε καταρρίψει. Και στα αυτιά των Τούρκων από την πρεσβεία στην Αθήνα που βρέθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης σίγουρα θα ηχεί ακόμη το… kill που άκουσαν.

«Η Ελλάδα διαθέτει το καλύτερο Α/Α πυραυλικό σύστημα στη Μεσόγειο και το έχει στραμμένο απέναντι μας», είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan και το εμφανίζουν ως τον “killer” στο Αιγαίο.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΟΛΗ Οι Τούρκοι έχουν πλέον το φόβο των S-300 - Μιλάνε για ... "killer στο Αιγαίο", ID: 23584

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Cumhuriyet και η Milligazete, τα οποία τονίζουν πώς η ενεργοποίηση του Ρωσικού αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος S-300 αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή του Αιγαίου.

Η Milligazete στέκεται ιδιαίτερα στην ελληνορωσική συνεργασία, μετά και την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού στην Αθήνα. «Οι δύο χώρες έχουν από κοινού αποφασίσει την εξασφάλιση προστασίας των νησιών του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα τοποθετώντας στα Δωδεκάνησα και έναντι των τουρκικών περιοχών Σμύρνη, Μαρμαρίδα και Μπόντρουμ, σκάφη της με δυνατότητες μεταφοράς τεθωρακισμένων οχημάτων, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και 140 καταδρομών».

Την πρόθεση της Ρωσίας να βοηθήσει την Ελλάδα αν δεχθεί απειλή από την Τουρκία είχε επισημάνει με δημοσίευμα του το «defencenet.gr».

Στη στρατιωτική συνεργασία Αθήνας και Μόσχας αναφέρεται και η διαδικτυακή εφημερίδα Hurriyet προσθέτοντας και τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια φρεγατών τύπου Fremm και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. «Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τα σχέδια της Ελλάδας να ξεκινήσει εργασίες εύρεσης πετρελαίου στο Αιγαίο», καταλήγει η εφημερίδα.

Οι Τούρκοι «στράβωσαν» λέει γιατί η βολή των S-300 μεταφέρθηκε από την αρχική ημερομηνία, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, οπότε και πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Θεωρούν πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις φρόντισαν το βλήμα των S-300 να σκάσει στη… μούρη του κ. Νταβούτογλου και στα σχέδια προώθησης του νέο-οθωμανισμού του.

Με την κουτοπονηριά που τους διακρίνει οι Τούρκοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το θέμα των S-300 στην Ελλάδα, που είναι η μοναδική χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και στη Δύση η οποία έχει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα σε χρήση πλέον, για να αναδείξουν τη σε βάρος τους επικρίσεις για τη συνεργασία Τουρκίας-Κίνας σε ότι αφορά την προμήθεια Α/Α μεγάλου βεληνεκούς.

Η απάντηση όμως έχει ήδη δοθεί τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από το ΝΑΤΟ. Δεν μιλάμε βέβαια για τη Ρωσία.

Μπορεί η βολή των S-300 να άργησε περίπου 15 χρόνια να γίνει, αλλά τώρα οι Τούρκοι έχουν το… φόβο τους.

Πηγή: http://www.defencenet.gr