Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 που είναι εγκατεστημένο στην Κρήτη.

Η δοκιμή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και παρών θα είναι και ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Φώτης Φωτίου,


ο οποίος μεταβαίνει στην Κρήτη γι’ αυτό τον σκοπό, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η παρουσία του κ. Φωτίου αρχικά ήταν αμφίβολη λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του, ωστόσο, κατέστη δυνατή μετά από διευθετήσεις που έγιναν.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Στην Κρήτη ο Κύπριος ΥΠΑΜ Φ. Φωτίου για τη βολή των S-300, ID: 23750

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

Η δοκιμαστική βολή του συστήματος S-300, ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, όμως λόγω της απουσίας του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη Νότιο Αφρική για την κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, η βολή ακυρώθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τη δοκιμή των πυραύλων που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία, προτού γίνει η αγορά του οπλικού συστήματος από την Κυπριακή Δημοκρατία, από το 1999 και την εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, δεν πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε άλλη δοκιμή.

Κινητικότητα άρχισε να υπάρχει αρκετούς μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2013, όταν ομάδα Ρώσων τεχνικών επιθεώρησε το σύστημα και επικαιροποίησε την καλή λειτουργία και την ετοιμότητα να εκτελέσει βολή.

Πηγή: http://www.defencenet.gr