Βάσει των αποφάσεων που έλαβε σήμερα η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής συνολικά 20 προγράμματα εγκρίθηκαν όσων αφορά την πολεμική αεροπορία είναι τα παρακάτω.


1. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Α/Φ F-16

2. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ  ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΑΜ39 EXOCET           BLOCK II ΤΗΣ ΠΑ

3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ (Α/Φ) F/RF-4E ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ                      ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ F-4 TECHNICAL COORDINATION GROUP (TCG) ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΟMΙKΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ F-4 AIRCRAFT STRUCTURAL  INTEGRITY PROGRAM (ASIP) ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ (Α/Φ) RF/F-4E

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Πια προγράμματα εγκρίθηκαν για την Π.Α, ID: 24479

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)

Find solutions in the manual

4. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΟΠΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S-300

5. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΛΩΝ ΟΠΛΙΚΟΥ                   ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ S-300

6. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ Α/Φ C-27J (ΑΠΟ 12 ΣΕ 8)

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε στην τοποθέτησή του για όλες τις αποφάσεις θα προηγείται πλήρης ενημέρωση του Κοινοβουλίου και διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα, μέσα σε πνεύμα ειλικρίνειας και με απόλυτη διαφάνεια.

Είναι αυτονόητο ότι δεν γίνεται καμία συζήτηση για νέες προμήθειες.

Βασικός σκοπός του ΥΠΕΘΑ είναι η διασφάλιση της καλύτερης συντήρησης και τη μέγιστης αποτελεσματικότητας των οπλικών μας συστημάτων.

Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε την Επιτροπή και για κάποιες ρυθμίσεις που έχουν αποφασισθεί πρόσφατα ή έχουν ήδη δρομολογηθεί. Πιο αναλυτικά:

-Δρομολογείται ειδική αποζημίωση φύλαξης συνόρων για το προσωπικό των Ε.Δ. που υπηρετεί στην παραμεθόριο, με κονδύλια που θα διατεθούν από τις πιστώσεις για τα εξοπλιστικά, που δεν απορροφώνται, με το τέλος κάθε οικονομικού έτους.
-Σε μια κίνηση συμβολισμού και ουσίας, το ΥΠΕΘΑ προέβη στην πρόσληψη στις Ένοπλες Δυνάμεις και την εξαίρεση από τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας, των τέκνων των στελεχών που έπεσαν στο καθήκον.
-Ενίσχυση του αξιόμαχου του έμψυχου δυναμικού με νομοθετικές ρυθμίσεις για τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, που αφορούν εξειδικευμένα στελέχη και άριστους επαγγελματίες.

Πηγή: http://www.defencenet.gr