Το ”πράσινο φως” για την εκτέλεση της πρώτης βολής των Ελληνικών S-300 έδωσαν οι Ρώσοι τεχνικοί και εφόσον αγοραστεί έγκαιρα ο ιπτάμενος στόχος, η βολή θα πραγματοποιηθεί εντός του 2013 στην Κρήτη. Η πιστοποίηση των   S-300 PMU-1 ( Συστήματος και βλημάτων) μετά την πολυετή παραμονή τους στην Ελλάδα χωρίς δοκιμή – αν και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα – ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς πήρε -κατά την επίσκεψή του  στην Μόσχα – την διαβεβαίωση της Ρωσικής πλευράς ότι θα παρασχεθεί ό,τι βοήθεια τυχόν χρειαστεί η Πολεμική Αεροπορία.

Αναλυτικά  με βάση την υπογραφείσα στις 20 Ιουνίου 2012 σύμβαση, τα βήματα που καθορίστηκαν για την εκτέλεση εκπαιδευτικής βολής των S-300, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, ολοκληρώθηκαν εντός των καθοριζομένων χρονοδιαγραμμάτων.

Τα βήματα που έγιναν ήταν συγκεκριμένα :
                 
α.      Τον Μάιο του 2013 αφίχθη ομάδα Ρώσων τεχνικών, οι οποίοι αφού επιθεώρησαν τα συγκροτήματα βολής του  S-300, επικαιροποίησαν την καλή λειτουργία και την ετοιμότητα του για εκτέλεση βολής.
                 
β.      Στο ίδιο πλαίσιο, ομάδα Ρώσων τεχνικών έχει επιθεωρήσει και επικαιροποιήσει την ετοιμότητα 4 βλημάτων για την εκτέλεση της βολής (ουσιαστικά πιστοποίηση).
       
γ.  Δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες, (σύμφωνα με το νόμο 3978/11) ενεργοποίησης υποπρογράμματος προμήθειας κατάλληλου στόχου για τη βολή.

Όλα προχώρησαν και αυτό που απομένει για την πραγματοποίηση της βολής είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας στόχου βολής, λένε πηγές της Αεροπορίας που εκτιμούν ότι ”αν δεν ανακύψουν προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια του στόχου, είναι δυνατή η εκτέλεση βολής του  εντός του 2013”.

Ad debug output

The ad is displayed on the page

current post: Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΒΟΛΗ ΤΩΝ S-300 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ID: 24829

Ad: Ad created on 20 Οκτωβρίου 2020 21:22 (26388)
Placement: Content (content)





Find solutions in the manual

Να σημειώσουμε ότι πριν από αυτά τα θέματα είχε ανακύψει ζήτημα με τις παραμέτρους Βολής όσον αφορά το ΝΑΤΟικό Πεδίο Βολής Κρήτης και τις προδιαγραφές αυτοκαταστροφής του βλήματος- θέμα που έχει , μας λένε αρμόδιες πηγές, επιλυθεί.
Και νέα σύμβαση υποστήριξης (FOS)Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι ταυτόχρονα με τις διαδικασίες εκτέλεσης βολής έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύναψης σύμβασης «Εν Συνεχεία Υποστήριξης» (FOS) για τα S-300 που  είναι αναπτυγμένα στην Κρήτη.

Διάφορες πτυχές του θέματος αυτού – αλλά και άλλων διμερούς ενδιαφέροντος – συζήτησε ο Αρχηγός ΓΕΑ κ. Ε.Τουρνάς με τον Ρώσο ομόλογό του πτέραρχο Βίκτωρ Μποντάρεφ και τον Γενικό Διευθυντή του ρωσικού κρατικού εξαγωγικού φορέα οπλικών συστημάτων Rosoboronexport κ.Ανατόλι Ισαγικίν σε διαδοχικές επαφές που είχε.

Η Μπάντα Η συζήτηση έγινε με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη στη Μόσχα του Αρχηγού ΓΕΑ ο οποίος είχε μεταβεί εκεί από το περασμένο Σάββατο, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του με αφορμή τη διεξαγωγή του ονομαστού φεστιβάλ από στρατιωτικές μπάντες από όλο τον κόσμο  που γίνεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις στο Φεστιβάλ όπου και εντυπωσίασε με τα έργα που παρουσίασε . Βάσει του κανονισμού των διοργανωτών  δεν επιτρέπεται η συμμετοχή για 3η συνεχή χρονιά μιας μπάντας και έτσι δεν προσεκλήθη – ωστόσο, όπως λένε αρμόδιες πηγές,ο Ρώσος Αρχηγός πτέραρχος Βίκτωρ Μποντάρεφ προσκάλεσε τιμητικώς τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος πήγε συνοδευόμενος από τον υπασπιστή του και τον Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων του Επιτελείου.

Πηγή: http://greeknation.blogspot.gr/2013/09/s-300.html